Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 1561.9JTD максимум 180км/ч Help..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 1561.9JTD максимум 180км/ч Help..

156 1.9jtd 115kc. 225/45/17 вдига 180км/ч и повече не може, Нормално ли е това? Прочетох в един сайт че скоростомера показва грешно заради размера на гумите http://www.avtogumi.com/ 100км/ч показва 109км/ч значи ако ми показва 180км/ч, което и е макс на моята, и го сметнем е към 168км/ч реално, което не ме кефи, не съм я пробвал с друга кола за да го засека и не знам какво да си мисля. Сменено и е всичко, филтри и тн.. Карам я от няколко дни и не сам я качвал на диагностика на мотора защото съм от Враца и тук няма кой да я види. Обичам я много тази кола и ме яд на тези 180км/ч мисля че може още малко. Възможно ли е като я покарам да се отисне? Имах Пасат3 1.9tdi 90kc и вървеше много, не мисля че това е всичко от Алфата имам няколко приятели с 156 1.9jtd и казват че поне 200км/ч трябва да може, все пак моята е 2001 09м. 100 566км но я е карала жена, малко е като виц, но е вярно купи ми я приятел и е от Австрия, не от Италия, одавна исках такава и сега малко съм смутен, очаквах повече. Благодаря предварително на тези коит се отзоват с мнение.
    Alfa 156 1.9jtd

Здравей и добре дошъл

принципно виж дали колата ти не спира да върви над 3000 оборота, ако е така - много вероятно да е от дебитомера....

и в тоя случай си струва 110тте километра до софия, за да идеш на една диагностика във вантотрейд
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Хм, не съм много наясно, ма ми се струва, че сегашните ти джантища и гумища са по-големи от стандарта, следователно скоростомерът показва ПО-МАЛКО от реалното! Какви стари и нови размери ползваш в калкулатора?
      А някой да даде стандартните размери?

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

стандартно са с 205/60- 15 цола

Comment

Е тогава разликата е минимална - 99 км/ч с новите.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Comment

Мерси

Какво значи да се почисти дебитомера? И къде го правят, мого ли сам? Мисля че върви добре след 3000 оборота. Смятах пак с размера които ми каза Valjo и маи всичко си идва на място 180км/ч=190км/ч което е като в ТТ данните от http://www.alfa156.net/ . Още един въпрос, Александър Ауто добър ли е сервиза, утре имам час за ангренаж/
              Alfa 156 1.9jtd

Comment

Re: Мерси

[quote="LU4Y"]Какво значи да се почисти дебитомера? И къде го правят, мого ли сам? Мисля че върви добре след 3000 оборота. Смятах пак с размера които ми каза Valjo и маи всичко си идва на място 180км/ч=190км/ч което е като в ТТ данните от http://www.alfa156.net/ . Още един въпрос, Александър Ауто добър ли е сервиза, утре имам час за ангренаж/quote]
                градски, по-добре все пак иди във Вантотрейд за тези неща, цените са същите, а имат последните версии на екзаминер-а и ще ти направят точна диагностика ....

Comment

Колега моя съвет е не за Ангренаж в Александър Ауто...доста хора проплакаха след смяна на ангренажа там и повториха процедурата в Ванто.

Според мен Дебитомера е заминал на 100%...ако колата ти е 115коня...200км/ч трябва да ги стигаш без проблем с добра нафта.
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Алфа 1561.9JTD дебитомер..

Днес смених ангренаж в Александър Ауто, казаха че дебитомера е имал грешки но ги били изчистили, ако не се оправела да сменя дебитомера.При тях е около 270-280лв. Карах я здраво след това но няма разлика на 5та стига до 4000об. и не иска повече, май ще купувам дебитомер. Моля кажете как да процедирам, дали да купувам дебитомер, някои знаели нещо по въпроса с 4000 оборота на 5та?
                    Alfa 156 1.9jtd

Comment

Re: Алфа 1561.9JTD дебитомер..

Първоначално публикувано от LU4Y
                      Днес смених ангренаж в Александър Ауто, казаха че дебитомера е имал грешки но ги били изчистили, ако не се оправела да сменя дебитомера.При тях е около 270-280лв. Карах я здраво след това но няма разлика на 5та стига до 4000об. и не иска повече, май ще купувам дебитомер. Моля кажете как да процедирам, дали да купувам дебитомер, някои знаели нещо по въпроса с 4000 оборота на 5та?
                      е точно затова ти казахме да идеш във вантотрейд! щото щяха да ти кажат и кви точно са грешките и какви показания дава дебитомера, то от грешка до грешка има огромна разлика!

тоя същия дебитомер дето те ти дават за 280 , в Т&Н кар е 200лв....

Comment

Значи на мен като не ми вървеше бмв-то ме бяха посъветвали просто да откача дебиомера (електрически ). Ако тръгнела колата тогава значи проблемът е в него. Но аз така и не го махнах, защото вървежът си се оправи от самосебе си. Ако искаш пробвай, най-много еку-то да натрупа някоя друга грешка.

ПС. Нека все пак някой по-компетентен да каже дали е безопасно махането на дебитомера!
                        '05 166 V6
                        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

на турбо автомобил ми се струва доста неоправдано .....

Comment

Вече пробвах с откачването на буксата на дебитомера и няма промяна във вървежа. Мисля да и сложа чип какво ще кажете по въпроса?Снощи карах една чипосана със същия мотор 1.9ltd и направо е ненормална.
                            Alfa 156 1.9jtd

Comment

T&H кар къде е това адрес ?? или телефон?? Утре съм във Ванто трябвали ми час или веднага мога да и направя диагностика?
                              Alfa 156 1.9jtd

Comment

Working...
                              X